Общинският съветник от Пловдив Дани Каназирева ще вземе участие в надпартийния проект на Радан Кънев. В основата на проекта ще е ДСБ, а името вече е ясно - "Нова република". Той ще бъде обявен на датата на националното помирение - 4 февруари.

Към лидера на ДСБ е минал Гражданският съвет на Реформаторския блок, без проф. Тодор Танев, който остана в РБ като индивидуален член. В "Нова република" ще са Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов и Иван Иванов. Изненадващо, сред активистите ще видим и Дани Каназирева, която бе активист на ГЕРБ в зората на партията на Бойко Борисов и дори оглавяваше групата й в общинския съвет, пише 24 часа. "Заради несъгласувани медийни участия, уронващи, престижа на ГЕРБ" и след като срещу нея свидетелства лично Иван Тотев, тя бе изключена от политическата сила. На последните кметски избори в Пловдив Каназирева се класира трета.

Трайчо Трайков все още се колебаел дали да участва в "Нова република". Не е ясно също дали към проекта ще се присъедини зам.-председателят на СДС Любен Петров.