34-годишния Георги Василев ще прекара 5 денонощия в ареста, след като се опитал да избяга от полицейска проверка. Инцидентът станал вчера, на продължението на бул. "Шести септември", който минава успоредно на Гребния канал.

 Незабавно бусът бил последван от намиращи се наблизо полицейски служители и след няколко метра бил спрян, а на шофьора било разпоредено да предостави документите си за проверка. Той обаче отказал да се подчини и побягнал извън автомобила, а при задържането му оказал съпротива. Извършителят, който е от село Бутан, е отведен за 24 часа във Второ РУ. При съставянето му на акт за установеното нарушение на Закона за движение по пътищата, той отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол или да даде кръвна проба за изследване.

 

 Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. С решение на Пловдивския районен съд за проява на дребно хулиганство съгласно УБДХ на мъжа е наложено административно наказание „задържане в структурното звено на МВР” за пет денонощия. Пред съда Василев е заявил, че се е изплашил и затова е побягнал. 

По ирония на съдбата нарушителят ще трябва да изтърпи наказанието си на същото място, където е сгафил - в сградата на Специализираните полицейски сили. Според запознати това не е първото стълкновение на Василев с органите на реда.