В момента над Пловдив продължава да вали мокър сняг. Като „много тежка” определи изминалата нощ директорът на  ОП „Чистота” Иван Стоянов. 

По  думите му, снегорини и пясъкоразпросквачи непрестанно са почиствали основните улици и булеварди, но снегът  буквално е затрупвал след тях отново.  

Процесът на почистване ще се затрудни с увеличението на уличния трафик  от сутринта, но машините няма да спрат целия ден,  тъй като прогнозите не са добри, ще продължи да вали  непрекъснато,  предупреди Иван Стоянов, цитиран от радио Пловдив.

„Чистота” има достатъчно запас от суровини.  Положително е, че въпреки снеговалежите, очаква се температурите  леко да се повишат, което ще помогне по естествен начин за почистването, заради специфичните химикали, които се влагат  в смеските за разтопяване на леда, без той да замръзне върху пътното платно, добави шефът на общинската фирма. 

По думите му, очаква се снегът да вали още две денонощия.  

В 23 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици за днес. Снеговалежът, в съчетание с вятъра, води до навявания. Очаква се нова снежна покривка между 10 и 20 см. 

Усложнена е обстановката в родопската част на област Пазарджик. Цялата налична техника на снегопочистващите фирми там  е на терен.