"Некомпетентна, незаконна присъда, издадена от съдийка, която се стреми да се издигне!" Така бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла коментира 13- те години затвор, които бяха постановени от състав, председателстван от  съдията от Окръжен съд Даниела Събчева.  "Днес за нас е празник, защото се махаме от Окръжна прокуратура - Пловдив. всички разбраха, че тази прокуратура изпълнява политически поръчки.  Тази присъда не е реална. Съпругът ми е невинен и аз съм убедена, че на следващите инстанции тя ще бъде променена" заяви съпругата му Ева Червенкова. 

Днес бе прочетена присъдата срещу Атанас Червенков, Веселин Загорски и тримата им съучастници, обвинени в опит за убийство, палежи и увреждане на имущество. 13 години затвор при първоначален строг режим е присъдата на бизнесмена Атанас Червенков - Райфъла. 16 години получи Веселин Загорски.

Съдът отсъди 50 000 лева обезщетение за управителя на медицински център "Хипоталамус" Аргир Гяуров, които трябва да бъде платен солидарно от подсъдимите. Около 20 хиляди лева е компенсацията за семейството на бившия депутат Антоний Йорданов, чиито автомобили бяха опожарени два пъти. 

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15 дневен срок. Решението на следващата онстанция обаче обвиняемите ще изчакат в затвора, тъй като съдът потвърди и мерките им за неотклонение, тъй като деянията им били с висока обществена опасност. 

Какво казаха Атанас Червенков и съпругата му вижте ТУК!