Годеникът на 26-годишната Милена Динова в село Куртово Конаре – Илиян Рангелов, може да получи между 10 и 20 години или дожвотна присъда заради убийството, което е извършил. Това заяви пред TrafficNews.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Рангелов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и срещу него е повдигнато обвинение.

Годеникът на Милена е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е убил приятелската си заради изключително болезнена ревност. Двамата се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал. Пред разследващите 28-годишният мъж е признал за извършеното от него. В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Какво каза още прокурор Андреева пред ТРАФИК ТВ - вижте във видеото: 

Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната Милена, научи TrafficNews.bg. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май месец, но на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Милена е работила в месарската фирма „Новомес”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Рангелов я настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. Криминалисти вече са открили и оръжието, с което младата жена е убита.

Припомняме, че колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

ВСИЧКО за убийството на младото момиче - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg