Задържаха годеника на 26-годишната Милена Динова в Куртово Конаре за убийството й. Илиян Рангелов е в ареста за 72 часа, повдигнато му е обвинение.

Причината за престъплението е изключително болезнена ревност. Милена и Илиян се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал. Младият мъж е признал за убийството.

Нараняванията по лицето на жертвата са получени при падането ѝ. Има вероятност днес прокуратурата да поиска постоянното задържане на заподозрения.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Двамата се сгодили само преди няколко дни - навръх Коледа и правили планове за сватба. Милена е работила в месарската фирма „Новомес” и снощи е тръгнала на работа, но не стигнала до мястото, където я чакали колегите й. Те се притеснили и започнали да я търсят. Малко по-късно намерили тялото й в близост до дома й.