На Коледа стават чудеса. Мъж от Оборище спечели 1 милион лева от Националната лотария в навечерието на най-големия християнски празник. Точно на Бъдни вечер той проверил късмета си и разбрал, че е новият български милионер.

Дъщеря му решила да го зарадва, като купила билетче от пункт на бул. „Никола Вапцаров” в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Билетът бил подарък за рождения ден на Пенчо, който навършил 50 години ден преди Коледа. Как е разбрал за голямата печалба и какво ще прави с парите – вижте във видеото:

 

В малкото панагюрско село Оборище, в което живеят около 1200 души, досега са нямали жител милионер. 50-годишният Пенчо Пелтеков още не може да повярва на добрата новина. Дъщеря му решила да го изненада, като купила билет от Националната лотария и му го подарила ден преди Коледа.

„Билета пристигна чрез дъщеря ми за подарък на рождения ми ден, който беше на 24 декември на Бъдни вечер”, разказва мъжът.

След празничната вечеря, Пенчо разбира, че печели 1 милион лева.

 „Като ми подари билета, имах някаква задача и й казах да го провери тя. По едно време ме погледна учудено и каза: „печелиш един милион”, споделя още новият милионер.

През целия си живот Пенчо е работил в минната промишленост. С голямата печалба  мисли да покрие дълговете си и да купи ново жилище на своята дъщеря.

TrafficNews.bg