Собственикът на резиденция "Алхимика" д-р Невен Енчев очевидно е решил да направи коледен подарък на съседите си, които от няколко месеца са изключително разтревожени от огромния изкоп в района. Слуховете за бъдещ пет етажен хотел принудиха обитателите на съседните къщи да сезират Община Родопи, РДНСК и прокуратурата. На този етап никой не знае със сигурност какво ще се строи, тъй като на информационната табела на строежа има съобщение, че там се изгражда подпорна стена. От друга страна обаче на ФБ страницата на "Алхимист Фон Гулденбург" се рекламира 3D проект на луксозна резиденция. 

Всички тревоги на белащенци обаче очевидно ще останат в миналото, тъй като на официалната страница на компанията си, д-р Енчев лично съобщава за новия си инвестиционен проект. "Скъпи съседи, след множеството жалби които изпратихте до мен до всички възможни институции, преосмислих своите инвестиционни намерения и ще съхраним автентичния вид на местност "Живака" като създадем ферма за натурално скотовъдство. Това са новите ви съседи - кравата Милка и  конят Боян. В проекта "Белащица на три тепета" са включени и две свине майки и два мармота, които ще завиват шоколада със станиол". 

След това коледно послание следва любителско видео, в което  хотелиерът е показал своето "вдъхновение" - кипърското магаре Кольо. 

Фермата очевидно ще предлага петзвезден лукс на своите обитатели, които ще могат да се разполагат на няколко етажа, защото строителните дейности в района продължават. На този етап не е ясно дали и община "Родопи" е информирана за поредната промяна в инвестиционните намерения на д-р Енчев. 

 

TrafficNews.bg