Преди да се върне в хижа Васил Левски, Тодор Владимиров е прекарал две денонощия при температура от минус 20 градуса навън. Той е запечатал с фотоапарата си суровите атмосферни условия в подножието на връх Ботев. Твърди, че в комбинация със силния вятър, усещането е било за минус 35 градуса.

Твърди, че две снежни бури са му попречили да се върне по-рано в хижата. Жена му знаела, че дълго време отсъства, когато е в планината, но приятелите му били избързали с подаването на сигнала, че е изчезнал. Самият Тодор предостави на TrafficNews.bg любителското видео, което показва къде е била разположена палатката му и какво е правил, докато е бил в подножието на връх Ботев. 

 

Литър и половина бренди и два килограма ядки са спасили екстремния турист от измръзване.

Мъжът от Русе твърди, че приятелите му избързали с подаването на сигнала, че е изчезнал. От Планинската спасителна служба обаче са категорични, че част от разходите трябва да бъдат поети от туриста, защото е демонстрирал безотговорно поведение като умишлено е тръгнал към върха при очаквана буря.

Сега Тодор иска да види семейството си и съжалява за безотговорната си постъпка.

Екстремният турист обещава да се замисли преди да тръгне отново на преход в планината в сурови зимни условия. Какво разказа туриста пред ТРАФИК ТВ – вижте във видеото:

TrafficNews.bg