Малкият Ники е по-щастлив от всякога. Усмивката на лицето му не слиза, след като преди ден получи чисто ново колело, специално конструирано за него. Детето все повече се подобрява след процедурите в Полша, благодарение на всички дарители.  

Сега обаче Ники се нуждае отново от средства, за да продължи лечението си.

„Предстоят ни още рехабилитации в център, но този път в Словакия. Следващото ни заминаване трябва да бъде на 16 януари. В Полша няма свободни места до март месец. Отново имаме нужда от помощ, защото ако не продължим с терапията състоянието му ще се върне в начална позиция. Ездата и плуването не само му доставят радост, но му помагат и за раздвижване на ръката и крака”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg майката на Ники Саша.

Оказват се непосилни и средствата за закупуване на самолетните билети. Дарителската сметка не покрива тези разходи.

На 19 декември учениците от школото в Коматево „Захари Стоянов” организират благотворителен Коледен базар. Средствата ще бъдат дарени за Ники.

Нека помогнем усмивката на малчугана да не слиза от лицето му, нека лечението да продължи и занапред.

Припомняме, че Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Никола е на 3 години, претърпял е цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Благодарение на хилядите добри хора, които подадоха Ники премина три успешни курса за лечение в Полша.

В центъра в източната европейска държава са се провели процедури по възстановяване и укрепване на костната и мускулна структура на детето. Дейностите включвали, както конна езда и плуване, така и процедури със съвременна техника. Освен, че малкият пловдивчанин е много по-стабилен, той вече може и да движи лявата си ръка, което доскоро не бе възможно.

Може да помогнете на Никола чрез:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg