Апелативният съд в Пловдив отложи заседанието си по гледане на мярката на холандеца Херберт Кнапен и пловдивчанката Даниела Голева, които бяха заловени с голямо количество екстази на 1 декември. 

Причината се оказа преводачът, осигурен на холандския гражданин. Съдът бе предоставил лингвист на английски, но обвиняемият не разбирал езика, когато се говори бързо. Той поиска преводач от холандски.

След кратко заседаване на магистратите, решено бе да се осигури такъв в рамките на днешния ден и заседанието да продължи в 14 часа. 

На влизане в съдебната зала пловдивчанката - Даниела Голева запази пълно мълчание и отказа да бъде снимана. Тя бе докарана с белезници и старателно закри лицето си с качулката на якето.

На Голева и Кнапен са повдигнати обвинения за това, че на 1 декември са държали в съучастие с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.

Припомняме, че след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, в момент, в който са пренасяли в лек автомобил „БМВ” 4700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин, в Пловдив бяха задържани 46-годишен холандски гражданин и 26-годишната му приятелка – българска гражданка.

Двамата бяха привлечени към наказателна отговорност за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. До момента е установено, че държаните от обвиняемите метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия.

Повече за Даниела и Херберт четете ТУК


TrafficNews.bg