В неделя от 08.00 ч. до 15.00 часа ще се проведе свободен риболов от северната страна на Гребния канал в Пловдив.

„Това е жест към рибарите, тъй като обявеният за Никулден свободен риболов се провали заради ниските температури и замръзването на водата в канала“, информира заместник-кметът по обществен ред Георги Маринов.

Той подчерта, че е необходимо участниците да имат риболовен билет и да използват само въдица. На всеки един от тях се полага до 3 килограма улов.

Припомняме, Гребният канал в Пловдив на Никулден се оказа покрит по цялата си дължина с лед. Въпреки свободния риболов тогава рибари на базата нямаше. Ледената покривка отказа любителите на риболова и в мразовитата сутрин не се видя нито една въдица около Гребната. 

Един именик от Пловдив обаче слезе от таксито си, запретна ръкави и се притече на помощ на всички рибари, останали с празни ръце (и трапези) след като Гребния канал замръзна и свободният риболов там се провали. Навръх празника си Николай застана при свои приятели зад коритата с вече заловени шарани и се захвана да продава риба на закъсалите рибари, за да не разочароват семействата си.

Вижте как се случи това: 

 

За днешния свободен риболов ше бъдат  предприети необходимите мерки за предотвратяване на достъпа на автомобили на участници в риболова на територията на Гребната база. При провеждане на мероприятието трябва да се спазват разпоредбите на Наредбата за осигуряване на обществения ред.

TrafficNews.bg