Родителите на полицая Венцислав Караджов от Пловдив – Божура и Цветан Караджови, са били застреляни с един пистолет, а не както до момента имаше съмнения за двама стрелци с различни оръжия. Пистолетът, с който възрастните хора са били убити, е „Макаров” и килърът е сменил първия пълнител с втори, за да довърши пъкленото си дело, съобщава „Монитор”.

В изключително емоционално заседание в края на юли, продължило цели 2 часа, полицаят Венцислав Караджов поиска съдът да го освободи от ареста. Адвокатът му Зоя Тошкова заяви, че няма нито преки, нито косвени доказателства, че служителят на Икономическа полиция – Пловдив, е убил двамата си родители, и затова той незабавно трябва да бъде освободен от ареста

Припомняме, Венцислав Караджов е обвинен за това, че на 15 май тази година е убил родителите си в къщата им в квартал Смирненски. Като основен мотив разследващите сочат имотни спорове и съдебно решение от дните преди убийството, според което съдът дава къщата и имота на родителите, а синът може да го придобие след тяхната смърт. До момента оръжието, с което е извършена екзекуцията, не е намерено. Полицаят не признава вина. 

„Срамувам се от работата на полиция и прокуратура, работата по разследването потвърждава всичко, което Венцислав твърди от началото на разследването. Хвърлят се много усилия за събиране на клюкарска информация отпреди 20 години”, коментира Тошкова и разказа как полицаите издирват сред 138 жени от цяла България бивша любовница на Караджов с името Богиня.

„Не знам защо го правят. Може да съм имал и богиня, и русалка, и нимфа, но това си е мой личен живот”, възмути се и обвиняемият.

Прокуратурата в лицето на прокурор Костадин Паскалев контрира с разпити на бивши колеги на Караджов, които го описват като нагъл, арогантен, невъздържан, експанзивен, с високо самочувствие без покритие. Сред разпитаните е бившият началник на Второ районно Николай Петков, който е заявил, че „от него всичко може да се очаква”. Други бивши полицаи обясняват, че Венцислав е бил подложен на проверки, тъй като е бил заподозрян във връзки с подземния свят. В протоколите има свидетелски показания, че се е занимавал със сводничество, а и е бил особено активен на Алеята на любовта, където всъщност е трябвало да разгонва жриците, които работят там. След настояване на адвокат Тошкова са били разпитани служители от подстанцията , която е в съседство на къщата на убитите Караджови. Те твърдят, че вечерта на убийството не са чули никакви съмнителни шумове, също така не са чули и кучето, което е лаело много, когато в къщата е влизал чужд човек.

„Това разследване се води на принципа „глухият чул, слепият видял”, заяви Караджов пред съдията Боян Кюртов. Той си беше подготвил бърза и емоционална реч, която заяви, че делото срещу него е скалъпено, тъй като в икономическа полиция е работил по знакови дела, в които е открил огромни злоупотреби с еврофондове. В тях били замесени много длъжностни лица. Също така коментира, че са му иззели няколко проверки, по които той работел много активно, но остава да уточни имената на замесените фирми и длъжностни лица. Освен това Караджов се оплака от незаконните действия на директора Христо Разсолков и заместника му Георги Георгиев при разследването.

„Погребаха родителите ми, без да ми кажат, а след това, когато протестирах, следователката Бицина възкликна: Е, голяма работа, спестил си си разходи!”. Той отново се върна към влошените отношения с родителите си, заявявайки, че има записи, в които те се държат нечовешки с него, и се закани да ги пусне в интернет.

Очаква се тази или следващата седмица адвокатът на Венцислав Караджов – Зоя Тошкова, да внесе в Окръжния съд искане да бъде променена мярката за неотклонение на полицая. Той е в ареста от 19 май т.г. и това ще бъде трети негов опит да излезе на свобода с по-лека мярка. Дисциплинарното производство, което в бе заведено срещу Караджов, за да бъде уволнен той от системата на МВР, е приключило. Било е предявено на Венцислав, който обаче е написал 19 страници възражения. Отговорът му ще бъде депозиран в Икономическа полиция в Пловдив, а оттам ще бъде изпратен на министъра на МВР.
 
Вижте какво още казаха Караджов и адвокатът му в съда в следващото ВИДЕО:


TrafficNews.bg