Слънчевият уикенд предизвика стотици пловдивчани да вържат кънките и да се пуснат на голямата пързалка на централния площад. Смело се пързаляха начинаещи, които се държаха един за друг и се подпираха на мантинелите, предава PlovdivTime.bg

Имаше и абсолютни професионалисти, които изпреварваха околните с космическа скорост и изпълняваха сложни скокове, завъртания и премятания върху леда. Деца прохождаха с кънките в компанията на родителите си. Групи ученици пък се пързаляха, хванати за ръце и наредени на „влакче“.   

Още добри новини - вижте в PlovdivTime.bg

Видео от ледената пързалка - тук:

Ледената атракция тази година е рекордьор по размери, разположена е на площ от близо декар и половина. За сравнение миналата година тя бе 600 кв. метра.  Входът за атракцията е 5 лева, като посетителите могат да се пързалят в рамките на час. За посетителите, които нямат кънки, такива ще бъдат осигурени от фирмата, която я стопанисва.

Пързалката отново се намира на площад "Централен", който в последните месеци се превърна в дом на друго групово забавление - традиционното неделно хоро.

TrafficNews.bg