Истински кошмар е преминаването по улица „Остромила” в пловдивския квартал, носещ същото име. След първия обилен снеговалеж под тепетата, състоянието и на без това разбитата улица е повече от ужасяващо. Участъкът, който свързва „Коматевско шосе” и „Димитър Талев”, буквално е дупка до дупка, а някои ями са толкова големи, че буквално могат да погълнат цяла предница на автомобил. Истинско приключение е и преминаването на пешеходци оттам, които трябва да си сложат гумени ботуши, тъй като има опасност да потънат до колене.

Редица шофьори се оплакаха и от разбити автомобили вследствие на кратерите, които не всеки път може да се избегнат. На практика улицата обслужва целия квартал, който е един от най-бързоразвиващите се в Пловдив. През нея обаче минава и голяма част от трафика между Коматево и вътрешността на града заради затвореното Коматевско шосе. През улицата се движат всички автомобили, които нямат винетка или не искат да заобикалят през Околовръстното шосе.

На няколко пъти от общинската администрация посипват дупките, но след първия дъжд дупките отново зейват, а калта се увеличава.

Парадоксът е, че ремонтът на улицата е предвиден в бюджета на Пловдив за тази година, който ще струва 1,6 милиона лева. Но голяма част от тях ще бъдат прехвърлени за другата година. Причината е, че не могат да се усвоят всички пари през тази бюджетна година. Това, което най-вече спира ремонта на улица „Остромила” обаче е затвореното Коматевско шосе. От Голяма община решиха, докато не се завърши основната улица до Коматево, пътят през „Остромила” да не се затваря за ремонт. Решението дойде, след като стана ясно, че за обходния път от и до Коматево през Околовръстното се изисква винетка и не всички жители на крайния квартал имат такава.

Кметът на район „Южен” Борислав Инчев заяви, че все още не знае датата кога ще стартира ремонтът, който се движи от централната администрация. От районното кметство се опитват да координират ремонта на Коматевско и молят фирмата изпълнител да запълва временно дупките по „Остромила”. Кога обаче ще бъде решен проблемът с натоварената улица, която е в потресаващо състояние. все още не е ясно.

Вижте още във ВИДЕО РЕПОРТАЖА:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg