Коминочистачът Христос е един от живите символи на Пловдив. Мъжът ежедневно обикаля улиците на града. Едни го спират, за да го пипнат за късмет. Други го търсят, за да почисти комина им. Във всички случаи той се отзовава с радост. Казва, че най-драго му е, когато свърши работа на някого.

Може би за изненада на някои, Христос не е от Пловдив. Родом е от Хасково. Занаятът хванал през 1962 г., когато питал баща си за пари. "Нямам. Идвай да работиш с мен по керемидите", отвърнал мъжа, който бил строител. И Христос, подобно на съименника си, се въздигнал над останалите - започнал да катери покривите им.

Пристигнал в Пловдив през 1996 г., след развод. Преди това поживял година-две в София, но градът не му харесал. Обича Пловдив. По-близо е до родното му Хасково, а и казва, че през последните 20 години е видял градът да се променя към добро. 

Христос твърди, че е щастлив. Има син, снаха и внуче и това му стигало. Имал и работа. След кризата тя станала дори повече - социалнослабите започнали да получават помощи за дърва и въглища и това отворило още възможности за него.

Повече за коминочистача Христос вижте в следващото ВИДЕО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg