„Живеем от дълги години в центъра на Пловдив, развиваме успешен бизнес, аз работя и в Германия, нормално е семейството и близките ми да имат пари”. Това заяви пред TrafficNews.bg Гюрсел Алиев, който е първи братовчед на собственика на изгорялото жилище в Пловдив – Демир Александров, който твърди, че от дома му са изчезнали 300 хиляди евро след пожара вчера.

Алиев твърди, че парите са наследство на Демир от баща му. Били в злато, но ги обърнали в евро и ги съхранявали под леглото в една от стаите.
„Когато Демир и влязъл вътре, пожарникарите са му казали да излезе, после сумата е изчезнала. Никой не обвиняваме, но е факт, че парите липсват”, казва още Гюрсел Алиев.

Алиев е бивш лидер на ДПС в Пловдив. Той нашумя преди години с факта, че е татуирал лика на Ахмед Доган на едната си ръка.

Прокуратурата вече се зае със случая, в който семейството обвинява пожарникари в кражба на 300 хиляди евро. Случаят, за който първи ви съобщихме вчера, активизира разследващите. Държавното обвинение разпореди разпити на полицаи и пожарникари, участвали в гасенето на пожара на в апартамент на бул. 6-ти септември в Пловдив. Прокуратурата обаче работи и по версията за набеждаване.

„Ще се помъчим да установим разполагали ли са с възможност към тази дата пострадалите да имат такава сума в себе си. Имаме начините, с които можем да го установим”, заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.
Наказанието за набеждаване е лишаване от свобода от 1 до 6 години или обществено порицание.

Още от твърденията на близките на Демир Александров, както и позицията на прокуратурата - вижте в новините на ТРАФИК ТВ:

 

TrafficNews.bg