Продължението на булевард "Северен" ще бъде построено на мястото на съборените незаконни къщи в Арман махала в Пловдив. Това съобщи кметът на района Ральо Ралев. Днес багери събориха още четири къщи в махалата. Така до момента съборените незаконни постройки там стават общо 11.

„Тук от север ще минава продължението на булевард "Северен", ще се разгръща ухо, което ще се качва на моста. Така или иначе става въпрос за общинска инфраструктура", обясни Ралев за общинските планове за терена. Земята там е общинска, а къщите на ромите са изградени без необходимите документи. Кметът поясни, че на мястото не се планира изграждането на супермаркети или магазини, а тя ще се ползва изцяло за инфраструктура.

Жителите на Арман махала днес наблюдаваха отстрани работата на багерите. Голям брой полицаи охраняваха машините, докато продължаваше бутането на сградите. Някои от ромите сами бяха започнали да рушат постройките още рано сутринта.

На всеки от хората, чиито къщи са били разрушени, е предложено да отидат на друго място. Някои ще се настанят в общински жилища, други са отказали. Предстои премахването на още 14 постройки.

Вижте ВИДЕО от бутането и коментарите по темата:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg