Последен топъл уикенд в Пловдив. От началото на следващата седмица започва застудяване, а във вторник се очаква да прехвърчи и сняг. Студеното време ще направи приятните разходките на открито невъзможни.

Пеещите фонтани са едно от местата в града, които привличат пловдивчаните, решили да разпуснат в приятна атмосфера. Заради застудяването обаче се очаква те да бъдат източени съвсем скоро, така че тези почивни дни са последната ви възможност за разходка около тях. Възползвайте се!

Спад на температурите с около 15 градуса за няколко дни, вещаят синоптиците. Рязкото застудяване ще започне в понеделник с нахлуването на студен въздух, а във вторник и с валежи от дъжд, които ще преминат в сняг. Прогнозата за снеговалеж в Пловдив е за дните вторник и сряда, когато минималните температури ще са около минус 6, а максималните около 2 градуса. Още по-студено ще бъде утрото в четвъртък - 1 декември, когато сутрешните температури ще са между минус 9 и минус 7 градуса. 

През следващото денонощие времето ще бъде предимно облачно със сутрешни мъгли. В следобедните часове временно облачността ще се разкъса до слънчево време. Почти тихо. Минималните температури ще бъдат между -2 и 2 градуса. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Синоптиците напомнят следващата седмица да не забравяте шала, шапката и ръкавиците. Чадърът и топлите дрехи също ще са ви от полза. 

TrafficNews.bg