"Пловдив - столица на беззаконието! "Не искаме бариери!" С тези лозунги жители на комплекс "Южен полъх" в район "Южен" излязоха на улицата. Те протестират срещу бездействието на институциите.  От години обитателите се борят да премахнат бариера, която ограничава достъпа им до домовете. 

Скандалната бариера бе поставена в комплекса през лятото на 2010 година. Тогава строителят на комплекса поиска жителите да си купуват паркоместа или да плащат месечен абонамент, за да паркират пред сградата. Тогава жителите отнесоха спора в съда, който на всички инстанции постановява бариерата за незаконна и следва да бъде премахната. Вече 9 месеца обаче тя продължава да стои пред комплекса.

"Занесохме решението в Първо районно, но от там ни казаха, че искат становище на прокуратурата. В крайна сметка те защитават нарушителите. Вече не знаем към коя институция да се обърнем и затова излизаме на протест като крайна мярка", коментира Димитър Димитров от Инициативния комитет. 

Шествието потегли преди минути по тротоара бул. „Александър Стамболийски“. От там то ще премине по ул. „Стефан Стамболов“, бул. „Никола Вапцаров“, а крайният пункт е пред първо РПУ. Охраняват го няколко патрулни автомобила и служители на звеното "Сигма".

 TrafficNews.bg