20 сирийски бежанци са били задържани преди минути на автомагистрала "Тракия" научи TrafficNews.bg. Хората са били засечени да вървят по аутобана в посока София, около 150-ти километър , близо до бензиностанция OMV. След сигнал на телефон 112 за голяма група пешеходци, на място е пристигнал патрул на Магистрална полиция, който ги е ескортирал до близката бензиностанция. 

От ОД на МВР -Пловдив потвърдиха информацията за чужденците и коментираха, че предстои да бъде снета самоличността на всички и след това да бъдат разпитани как са се озовали на магистралата. Първоначалните предположения са, че бежанците са влезли нелегално в страната в каросерията на някой тир, а след това шофьорът наближавайки Пловдив , ги е разтоварил. Най- вероятно сирийците са платили на трафикантите да бъдат откарани до Германия, но шофьорът на камиона ги е свалил в България, като ги е излъгал , че вече са в Западна Европа. 

В групата има мъже, жени и няколко деца. След приключване на разпитите, те ще бъдат настанени в някой от центровете за бежанци. Очевидци твърдят, че бегълците са били доста изтощени, а полицаите са им купили бутилки с минерална вода, за да утолят жаждата им. 

TrafficNews.bg