Улиците в Пловдив се превърнаха в ски писти. Снеговалежът продължава с пълна сила, предаде нощният репортер на TrafficNews.bg

Снегът покри колите. На места се е образувала снежна покривка. Обстановката по пътищата в района е зимна. Пътните артерии не се опесъчават или почистват към този час. Състоянието на магистрала "Тракия" също е плачевно. На любителски кадри, изпратени от читател на TrafficNews.bg тази нощ се виждат непочистените платна на аутобана. 

"За какво плащаме винетки, като магистралата е по-зле от селски път", коментира читателят. 

Тази нощ има предупреждение за опасност от поледици. 

Както съобщихме по-рано дъждът, който не спира да вали от обяд, минути след 21 часа премина в мокър сняг. Час по-късно температурата падна до 0 градуса и снеговалежът се усили. В планината снегът натрупва много бързо. Очаква се затруднения в придвижването на основните пътни артерии.

Жълт код за сняг и поледици е обявен за областите: Пазарджик, Смолян, Кърджали и Пловдив за 20 март. Това съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) при БАН. През нощта на 19-и срещу 20-и март и до обяд в петък ще вали сняг и новата снежна покривка ще бъде 5-10 сантиметра.

В петък времето над страната ще бъде предимно облачно, с превалявания, предимно слаби - в планините и Предбалкана от сняг, в Подбалканските полета и Софийска област от дъжд и сняг, в Дунавската равнина ще превали дъжд, с тенденция към края на деня да премине в сняг. В Тракийската равнина и крайните югозападни райони ще превали дъжд.

TrafficNews.bg