Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров провериха на място разчистения терен от огромното свлачище на пътя Бачково – Наречен тази вечер, предаде репортер на TrafficNews.bg от района от който освен камъни, в момента падат и снежинки. 

“За 4 дена бяха отстранени тонове паднала скална мака, така, че да възстановим трафика в региона. Важно беше да отпушим пътя за почивните дни, когато има много скиори”, коментира регионалният министър.

“Пътят е почистен, но въпреки всичко опасността от падащи по-малки камъни не е отминала, докато не бъде приложено трайно решение за укрепване на ската", обясни инж. Лазаров.

„Според министър Павлова почти по цялото трасе на пътя от Асеновград до Смолян има нужда от превантивни дейности срещу падащи камъни и тя призова пътуващите да бъдат внимателни.

По разпореждане на двамата утре на мястото на свлачището ще бъде направена временна еластична ограда, която да задържа падащите камъни като джоб-стена.

ВИДЕО от взривните дейности - ВИЖТЕ ТУК


TrafficNews.bg