Десетки блокирани тирове и леки автомобили бяха попаднали в капан на пътя Девин-Кричим цяло денонощие. Причината - никой не ги е спрял навреме.

Това се случи, след като скална маса от 4000 тона затрупа пътя. Шосето беше затворено за 24 часа за леки и тежкотоварни автомобили и едва в късния следобед едното платно беше разчистено.

За това време обаче шофьорите не можеха да помръднат. Оказа се, че нито Областно пътно управление-Смолян, нито КАТ-Смолян са предприели действия да спрат по-рано автомобили и тирове. Във видеото кметът на Кричим Атанас Калчев и инженер Мая Шимгова от Областно пътно управление-Пловдив обясняват ситуацията.

Както TrafficNews.bg писа 30 метра от пътя е затрупан с хилядите тонове скална маса. Разчистването на скалните късове започна тази сутрин, тъй като снощи все още е имало падане на големи скали.

Причина за свлачището е силна ерозия. Една фадрома и един багер са ангажирани с разчистването на скалите. Целият път е зарит от скална маса. За укрепване на свлачището са нужни хиляди левове.

TrafficNews.bg