"Като станахме и видях, че колите горят, не мислих, че е умишлен палежът, но сега останахме без коли", разказа пред TrafficNews.bg едно от потърпевшите момчета, което е студент в МУ-Пловдив.

Според младежите пожарът на е умишлен, но хора от блока предполагат, че клечката може да е драсната от техен съсед, защото паркинга до блока се заемал редовно от коли на студентите.

"Започнаха да пукат гумите и да гърмят като бомби", разказа каза охраната на заведението.

Както TrafficNews.bg съобщи, общо 4 са изгорелите коли от ранните часове на сутринта.

Автомобилите предимно са на студенти от Медицинския университет. 3 от тях са с регистрации от други градове - хасковска, смолянска и сливенска, а 4-тата е пловдивска.

По първоначална информация, колата с пловдивска регистрация е станала причина за инцидента. Тя е била паркирана близо до станалите пострадали коли. В следствие на пожара се освободила от скорост и тръгнала на свободен ход.

Пламъците са избухнали около 4,30 ч. тази сутрин, а сигналът за инцидента е подаден от охраната на заведение, което се намира в непосредствена близост до общежитията на Медицинския университет.

Припомняме ви, че случката се развива в пловдивския квартал "Христо Смирненски", на улица "Бряст". Няма данни за пострадали.

В момента се изясняват причините, поради които е пламнал пожарът.

Вижте видео от пожара: 

TrafficNews.bg