Процедурата по скандалното закриване на Белодробна болница в Пловдив е на финалната права. За това алармираха пред TrafficNews.bg синдикалните структури на всички профсъюзи в града. Досега те търсиха усилено начин, за да запазят най-голямата болница за дихателни заболявания в Южна България.

„Има заповед от 32, леглата да се намалят на 15 – 13 за бронхопневмонии и 2 за спешни случаи. От другото отделение от 40, станаха 35. До момента нашият директор е ликвидирал 120 легла. Леглата недостигат и в момента и постоянно връщаме болни Местят ни и лабораторията в държавната болница, така н апрактика ни обричат на закриване.”, разказа пред TrafficNews.bg Атанаска Иванова, която е представител на синдикатите в болницата.

Още за скандалната схема на закриване ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

В Белодробна болница-Пловдив се лекуват най-тежките случаи на пулмонални заболявания, в това число и туберкулоза. Преди две години Пловдивският общински съвет взе решение за закриване на лечебното заведение, като идеята бе то да стане едно от отделенията на държавната Университетска болница "Свети Георги". Всичко това е заради дългове.
Към дата март 2013 година задълженията на болницата бяха по-малко от три милиона лева, а за преструктурирането й в отделение, бяха похарчени милион и половина лева.

Очакваме реакцията на лечебното заведение и община Пловдив, която отговаря за здравното заведение.

TrafficNews.bg