В Пловдив град за последната година са се самоубили 14 души, а в селата в района 34. Най-много са на територията на РПУ-Труд. Това сочи справка на полицията, предоставена на TrafficNews.bg
На територията на Първо районно управление са станали 8 самоубийства. Там се намира и блокът на смъртта, твърдят хората от района.

На територията на Второ районно са три случая и по един на териториите на Трето, Пето и Шесто районно в Пловдив. Най-много са на територията на РПУ Труд – 17 случая на хора, сложили край на живота си.

„Проблемът със самоубийствата, с агресията и с хората, които се барикадират в домовете си, е проблем на здравната ни система.” Това твърди шефът на Регионалната лекарска колегия в Пловдив д-р Георги Кръстев.

Още информация и това какво разказват хората, живели в блока на самоубийците – вижте във видеото

Бившият прокурор Мариян Чернаев беше открит мъртъв вчера в дома си в Несебър. 44-годишният мъж се е самоубил с ловна пушка. Само преди седмица 50-годишният Иван Лесов се самоуби със законно притежаван пистолет в Пловдив. Заради дългове преди време бивш военен уби двете си деца и съпругата си, след което се самоуби в града под тепетата. Това са малка част от случаите, които са станали известни в медиите. Според лекарите, зачестилите случаи на самоубийства имат своето обяснение.
Решение да сложат край на живота си слагат най-често хора в затруднено финансово положение или такива, изтеглили големи суми пари на заем.

Лекарите съветват да се консултирате с психолог, ако изпитвате несигурност или колебание как трябва да постъпите в дадена ситуация.

TrafficNews.bg