Двама от пострадалите при катастрофата на АМ „Тракия“ мигранти са били преместени за лечение в Александровска болница в София, съобщи зам.-директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Дора Шопова, цитирани от Дарик. Мъжете са с тежки травми на гръбнака, а при единия – и счупване на таза, за които се нуждаят от много продължително лечение, поне 3 месеца. Това е и причината за преместването, обясни д-р Шопова.

Вчера лечебното заведение и УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив са разменили по един пациент. Към университетската болница е препратен мъж с тежка лицево-челюстна травма, за каквато в Пазарджик няма необходимите специалисти. В същото време пък оттам е прехвърлен в Пазарджик пострадалият, който в деня на катастрофата бе откаран с линейка от Стамболийски направо в Пловдив. Той е в стабилно състояние, но също се нуждае от продължително лечение, така че утре ще бъде транспортиран до Александровска болница.

Ранените при инцидента бяха общо 8, като четирима вече са изписани и настанени в миграционен лагер в Бусманци. На място загинаха 10, сред които и 16-годишният неправоспособен водач на буса, български гражданин от София.