Кои са основните геополитически актьори? Какви са новите тенденции за развитие на световните конфликти? Каква си рисковите и заплахите от избухване на открито военно огнище? Може ли Европа да развие „резистентност“ към последиците от бежанската вълна, способна ли е да ограничи тероризма? Кой държи шахматните фигури и какви са следващите ходове на световната шахматна дъска?

На всички тези въпроси ще отговорят проф. Иво Христов,  д-р Малек Насер, д-р Пламен Пасков, и докт. Галин Дурев на предстоящия Форум “Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти“.  С проницателен задълбоченост анализаторите изведат факторите, които доведоха до безпрецедентен хаос, ще представят възможните сценарии за развитие на световните процеси и ще обсъдят преките заплахи за България.

Форумът ще се състои на 24.06/събота/ в зала „Пълдин” на хотел „Санкт Петербург“ в гр. Пловдив от 10:30 часа. Входът е свободен за желаещи да се запознаят с геополитическите процеси и да зададат своите въпроси на лекторите.