Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишния Кольо Д. и 23-годишния Георги Л. Двамата са обвинени за това, че в съучастие са пребили човек и са му причинили лека телесна повреда по хулигански подбуди. Георги е предаден на съд и за това, че причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на още едно лице.

Драмата станала на 19 декември 2015 г. 68-годишен мъж  бил спрял с управлявания от него лек автомобил фолксваген на бензиностанция край  Пловдив.  В колата пътувал и 50-годишен негов спътник. Шофьорът заредил автомобила с гориво и платил. Като се върнал, видял, че зад него бил спрял мерцедес. В него се намирали двамата обвиняеми.

Шофьорът на фолксвагена се качил в колата си, опитал да потегли, но не успял. В това време обвиняемият Кольо, който шофирал мерцедеса, започнал да натиска клаксона, като подканял шофьора да тръгне по-бързо. 68-годишният мъж се забавил, защото автомобилът му не запалил.

Тогава другият обвиняем – Георги, излязъл от мерцедеса и отишъл до фолксвагена. Той започнал да удря по капака на колата. Шофьорът се опитал да отвори вратата и да излезе от автомобила си. Обвиняемият Георги, без да бъде провокиран от него,  започнал да му нанася юмручни удари в главата. Спътникът на нападнатия шофьор излязъл от фолксвагена, за да опита да защити приятеля си.

Двамата обвиняеми, отново без да са били провокирани, започнали да ритат и него, като го повалили на земята. Инцидентът е станал пред служители на бензиностанцията, които се опитали да спрат побоя. Двамата обвиняеми напуснали района, но по-късно били задържани от органите на МВР.

По делото е била назначена медицинска експертиза, според която на пътника във фолксвагена е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и лицето. Шофьорът пък е с контузия на лицето и кръвонасядания. И в двата случая травмите довели до разстройство на здравето. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.