Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 19-годишния Асен Гюрганчев, който в средата на април блъсна и уби жена на булевард „6 септември” в Пловдив. Младежът е обвинен в това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на другиго на пешеходна пътека, а освен това и избягал от местопроизшествието.

На 13 април вечерта, обвиняемият Гюрганчев шофирал лек автомобил тойота РАВ4, като преминал през кръстовището на булевард „Руски“  и се насочил към булевард „6 септември“. Към 20:48 часа 61-годишна пешеходка тръгнала да пресича южното платно на булеварда на пешеходна пътека. Тя се движела със скорост 5 км/ч., съответстваща на бърз ход на придвижване.

Жената преминала през разделителния остров и предприела със същия ход пресичане на пешеходната пътека по северното платно на булеварда. При навлизането й в тази част на платното, автомобилът, шофиран от обвиняемия Асен , се намирал на 22-23 метра. Той се движел със скорост от 67 км/ч, при позволена за населените места скорост от 50 км/ч. Водачът видял преминаващ по пешеходната пътека човек, натиснал спирачките, но не успял да спре преди траекторията на преминаване на пешеходката, поради движението с несъобразена скорост, и я ударил с предната лява част на автомобила.  

Свидетели на катастрофата се обадили на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ. Съдебно-медицинската експертиза установила, че пострадалата жена получила травматични увреждания на жизненоважни органи. Те довели до остра кръвозагуба и сърдечносъдова недостатъчност. Тя е починала на място.

Водачът избягал от местопроизшествието, като демонстрирал пред свои приятели желание да извърши ремонт на автомобила. Той е бил задържан от органите на МВР на следващия ден - 14 април.      

Според комплексната техническа експертиза Асен е можел да избегне удара, ако се е движел със скорост по-малка от 47 км/ч. По делото са разпитани свидетели, приобщени са веществени доказателства, извършени няколко експертизи и др.

Гюрганчев е с взета от Окръжен съд-Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража”.