27-годишен мъж бе задържан в полицията за кражби в Пловдив. Разследването стартирало във Второ РУ по информация, че на 17 и 20 май от един и същ кафе автомат на бул. “Руски” с взлом били откраднати общо 440 лева.

При проведените оперативни и издирвателни действия криминалистите разкрили извършителя – 27-годишен пловдивчанин, известен за подобни посегателства и осъждан.

В хода на съвместна работа с колегите им от Трето РУ били събрани доказателства, че дело на мъжа е и кражба от частен адрес на ул. “Факел”, от където задигнал бойлер и два котлона.

С полицейска заповед пловдивчанинът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ. Случаят е докладван в районната прокуратура.

Междувремено полицаи от Първомай разкриха автори на взломна кражба. Вчера в районното управление постъпил сигнал за откраднати телевизор и 60 лева от детска градина в града.

При огледа криминалистите установили, че крадците са влезли в сградата след разбиване врата на тераса. В хода на стартиралото разследване по образуваното досъдебно производство са заподозрени три местни момчета, 18-годишен и двама 16-годишни.

Работата по документиране на случая продължава.