Новата седмица в Пловдив ще стартира по вода. Това поне сочат очакванията на синоптиците, според които в понеделник отново ще вали. Преваляванията ще започнат още през нощта и ще продължат до ранните часове на деня. Следобед отново ще превали, а времето през деня ще се задържи облачно. Температурите в първия ден от новата седмица също няма да са много летни - чакат ни едва между 14 и 23 градуса, което в най-добрия случай са пролетни стойности на термометрите.

Лека-полека обаче ще започне затопляне и още в средата на седмицата температурите ще минат 30 градуса, така че гответе се за нова порция жеги. 31 градуса в сряда, 33 в четвъртък и цели 35 градуса в събота - дотам ще стигнат термометрите в Пловдив през седмицата. Има вероятност и от леки летни превалявания, но те вероятно само ще влошат положението, вместо да ни разхладят.

Така че ако не сте успели да се порадвате на този уикенд заради облаците и дъжда, следващата седмица ще имате тази възможност. Стига пък тогава жегата да ви откаже да излезете навън....