Мащабният ремонт на подлеза на Пощата, през който минава улица „Гладстон”,   се очаква да започне до няколко месеца. Община Пловдив пусна обществена поръчка за избор на изпълнител, който трябва да направи основен ремонт на съоръжението.

Поръчката е за близо 7 милиона лева с ДДС, като ремонтът ще трябва да бъде завършен до 2 години.

Преди два месеца  общинските съветници отпуснаха 500 хиляди лева, с които да започнат строителните дейности, а другите пари ще бъдат разпределени в следващи бюджетни години. Община Пловдив ще се опита да вземе и част от средствата от ведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерството на регионалното развитие. Реконструкцията на подлеза е пряко свързана и с проекта на площад "Централен", който вероятно също ще започне до края на годината.

Кметът предупреди, че когато започне ремонтът движението в едното платно ще бъде затворено, а в другото движението ще бъде двупосочно, но това вероятно ще стане до края на годината.

Реконструкцията на съоръженията включва -  изпълнение на нов бетон за оформяне на наклона над носещата конструкция, нова хидроизолация,  полагане на нова асфалтобетонова настилка, монтиране на нови дилатационни фуги „открит" тип, ремонт на съществуващите парапети, поставяне на отводнители с тръби за отвеждане на дъждовната вода в канализацията, запълване на пукнатините, отводняване на съоръжението, подмяна на съществуващото осветление и кабелна мрежа и други.