Със зрелищна демонстрация ще бъде отбелязана 20-годишнината на Армейски спортен таекуондо клуб „Тракия” Пловдив. Това ще стане на 22 декември 2014 г., понеделник от 18.30 часа в залата по таекуондо на стадион „Христо Ботев”.

Клубът, създал много европейски и световни шампиони, ще отбележи своята годишнина и ще раздаде призови медали на заслужилите спортисти. Гост на тържеството ще бъде създателят на таекуондото в България професор Гранд Мастер Ким Унг Чол.

Той е роден е на 27 февруари 1956 година в Северна Корея. Бил е член на корейския национален демонстративен отбор. Преподавал е ТАЕКУОН-ДО в Унгария, Холандия, Китай. За първи път пристига в България през 1985 година, изпратен като инструктор от легендата в източните бойни изкуства – Хван Джън Нам. Въпреки, че първоначалния му престой е кратък, Майстор Ким Унг Чол оставя след себе си верни последователи и запалени ученици. Той се превръща в основоположник на ТАЕКУОН-ДО в България. През 1988 година от името на Националната Спортна Академия (тогава ВИФ "Г. Димитров) му е отправена официална покана да посети отново страната. Тогава Ким Унг Чол си поставя за цел да създаде Българска Федерация по ТАЕКУОН-ДО, събиране на български национален отбор и участие в международни прояви, създаване на специалност “ТАЕКУОН-ДО” в НСА. Мисията е успешна и през 1989 година се създава Българска Федерация по Таекуон-до (БФТ), а първият преподавател в спортната академия е именно той.

Новини от Турнира по свободна борба в Пловдив - вижте ТУК

TrafficNews.bg