Тренировъчните ръкавици на боксьор №1 на България Кубрат Пулев ще бъдат продадени на благотворителния търг, който ще се проведе по време на коледния бал на „Ротари клуб”. С тези ръкавици Пулев се е подготвял за големия мач срещу Кличко. Те са подарени с автограф от Пулев на Елена Кристияно, която е собственик на голяма козметична компания от Пловдив.

„Реших да даря ръкавиците за благотворителния търг, за да може да подпомогнем благородната кауза на „Ротари” и тази година”, съобщи пред TrafficNews.bg притежателят на ръкавиците.

Тази година „Ротари” събират средства за талантливи ученици, които участват в конкурса „Народните будители и аз”.
„Това е извънкласен проект, който работи вече 5 години и стимулира децата да се обучат на историята и да знаят повече за народните ни будители.”, заяви председателят на Ротари клуб-Пловдив Свилен Каневски.

Той набира голяма скорост, защото освен в Града по тепетата, в него се включват училища в цяла Южна България.
Миналата година ротарианците подпомогнаха Драматичния театър в Пловдив да закупи озвучителна техника след опустошителни пожар в него, а през 2012 година средствата от Коледния бал бяха предназначени за каузата – „Пловдив най-древен град в Европа”.

На търг минала година е била продадена чиния с автограф на експремиера на Италия Силвио Берлускони. Тази година освен тренировъчните ръкавици на Кубрат Пулев, ще се разиграят и три бутилки вино, произведени специално за посещението на папа Йоан Павел Втори в Пловдив.

Следващата година трите ротари клуба ще подкрепят проекта Пловдив – европейска столица на културата 2019.

TrafficNews.bg