"Никой не е изненадан, че снощи пак е имало инцидент с тролейбусните жици в Пловдив”, заяви кметът Иван Тотев. Той заяви, че всяка заповед за премахването на контактната мрежа бива атакувана в съда от бившия управител на „Градски транспорт” АД Ангел Батаклиев, което може да доведе до месеци просрочване, а през това време жиците да се сгромолясат.

Припомняме, че снощи бе отцепено цялото северно платно на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив. Над километър по трасето имаше паднали тролейбусни жици. Като по чудо нямаше пострадали, но имаше реална опасност това да се случи.

Ситуацията към момента била следната – районните кметове инспектирали всеки месец мрежата и давали предписания дали тя е опасна. Тролейбусните жици обаче са толкова стари, че само седмица по-късно те могат да се сгромолясат, въпреки че преди това те не изглеждали опасни.

Припомняме, че преди 5 години паднали жици убиха жена на кръговото кръстовище на Централна града. В последните години имаше десетки случаи на паднала контактна мрежа на почти всички булеварди. Съдебните дела за демонтирането й обаче продължават