Локомотив Пловдив е вторият четвъртфиналист за Купата на България. Елитният тим се справи без особени затруднения срещу втородивизионния Оборище Панагюрище на своя стадион и го изхвърли от надпреварата след тежък погром с 6:0. А освен това "железничарите" треснаха и три греди, като изпуснаха дори двуцифрена победа. 

Всичко на практика беше решено още в началото на мача, когато паднаха два от головете - на Симеон Райков и Георги Вълчев, а до почивката Мартин Камбуров наниза и трети, пише gong.bg. През втората част Райков наниза и второто си попадение,  а в края Бирсент Карагарен и Димитър Велковски се разписаха, за да оформят крайния резултат.  Иначе още от самото начало "черно-белите" показаха, че няма да оставят нищо на случайността и натиснаха.

Парвиз Умарбаев и Димо Бакалов направиха пропуски, преди в 12-та минута резултатът да бъде открит.  Във въпросната ситуация след карамбол топката попадна у Симеон Райков на два метра пред наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл на вратата откри резултата - 1:0. Но това не беше всичко.  Само шест минути след това авторът на попадението Симеон Райков с пета технично намери Георги Вълчев в наказателното поле, той стреля в гредата и топката впоследствие се отклони в мрежата за 2:0. 

Последваха няколко ситуации за Оборище, но първо удар Илиян Гаров мина на сантиметри над гредата, а после в 23-та минута Васил Тачев направи непростим пропуск от чиста позиция след пас на Тейлър Салибур.  Домакините се забавляваха на терена и създаваха положение след положение. При едно от тях в 39-та минута Парвиз Умарбаев щеше да счупи гредата с плътния си удар от границата на наказателното поле.  До края на полувремето имаше време и за трети гол. Един от най-добрите за домакините - Умарбаев - намери перфектно топреализатора на тима Мартин Камбуров, който от наказателното поле не прощава - 3:0. 

При този резултат дойде почивката, а след нея картината не се промени много. Васил Тачев пропусна още един от редките шансове за Оборище, след като с глава от чиста позиция стреля над вратата в 54-та минута. 

Веднага след това "смърфовете" отговориха с хубав пробив на Симеон Райков, след чийто удар топката беше избита и кацна на гредата. Но крилото се реабилитира за този пропуск с втория си гол в мача в 60-та минута.  Пак Умарбаев го намери на изгодна позиция в наказателното поле, Райков с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл и вече направи 4:0. От този момент нататък мачът си отиваше към погром и "смърфовете" се постараха да стигнат до него.  Карагарен тресна за пореден път гредата в 69-та минута, но в последните минути резултатът започна да придобива застрашителни размери за гостите от Панагюрище. Той стана 5:0 в 83-та минута. Тогава Карагарен получи топката около точката на дузпата и с хубав фалцов удар я прати в мрежата. 

А до края на мача остана време и за още един гол. В 88-та минута Димитър Велковски оформи крайния резултат, след като беше най-точен при канонада от удари към вратата на Александър Витанов и в крайна сметка прати топката за шести път в мрежата му в долния ляв ъгъл.  Така без особено напрежение Локомотив стигна до лесната победа и играчите определено вдигнаха самочувствието си преди мача с ЦСКА-София за първенството през уикенда. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg