Логично е, когато нарушаваме закона, да бъдем санкционирани за това. Нормално и естествено е да си платим глобата, да си понесем наказанието или просто да си сложим обеца на ухото. Още по-логично е същото това да важи и за тези, които работят като пазители на реда и закона. Само че…

„Днес станах свидетел на това как господата от ОП ,,Паркиране и репатриране” си паркират където си искат, като в същото време слагат скоба на автомобил, за да бъде глобен.

Въпросът ми е тях кой ще ги глоби за това, че паркират на тротоара? Надявам се и те да си понесат глобата за извършеното нарушение.”

Това ни написа читател на Trafficnews.bg. Няма какво да добавим нито към въпроса му, нито към надеждата му за справедливост. Само ще напомним, че личният пример е един от основополагащите начини, по които хората се научават на ред и спазване на закона. И че когато хората усетят, че отново са прецакани, че на тях се гледа като на глупака, единствен каращ по правилата, докато други ги заобикалят, тогава и последната ни мотивация да спазваме законите умира. 

Все пак да припомним, че вчера в София паяк вдигна кола, която слага скоби. Което пък заформи бурна дискусия в социалните мрежи. Възможно ли е това? Повечето българи смятаха, че не. На тях ще кажем - чудото се случи! Засега само в София. Какво пък, може да стане и в Пловдив...

Още новини ТУК

TrafficNews.bg