Шофьор на голям туристически автобус изпадна в неудобна ситуация в самия център на Пловдив. Двуетажната машина не успяла да се справи с предизвикателството, което той й отправил... и задръстила кръстовище. За случая ни съобщи читател на TrafficNews.bg

Големият автобус се движел по една от успоредните на малката Главна - улица "Петко Каравелов", в посока към Кукления театър. На кръстовището с улица "Софроний Врачански" шофьорът решил да предприеме ляв завой. Да, ама как се завива в тези тесни улици с толкова голям автобус? Трудно, както водачът се убедил. Той успял да свие частично, след което установил, че няма как да продължи напред.

Шофьорът слязъл от автобуса и започнал да оглежда машината от всички страни в търсене на решение. Около него веднага се събрали няколко помагачи, всеки с идея как да бъде преместена машината. Шофьорът обяснил, че заради паркирана близо до кръстовището кола няма как да свие спокойно без да я удари.

Не е ясно  как е успял да се измъкне от неприятната ситуация, но неговите тегоби са добър урок за други шофьори - уличките в централната част на Пловдив са твърде тесни за двуетажни автобуси. Не опитвайте.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg