Волейболистките на Марица Пловдив загубиха с 1:3 гейма от Динамо Букурещ. Мачът се игра тази вечер в залата на ПУ. Първият гейм беше много равностоен и оспорван, с интересни обрати в резултата. Нападението на Марица беше малко по-ефективно, но пък волейболистките на домакините допуснаха и прекалено много непредизвикани грешки. Пловдивчанки първи стигнаха до геймбол, но хладнокръвието на румънките в добавеното време се оказа решаващо за успеха им с 29:27.

Жълто-сините наложиха лек превес до второто техническо прекъсване на втората част, но след това Динамо успя да ги догони и дори да излезе напред в резултата. След 18:18, гостенките направиха серия от пет поредни точки при сервиси на сръбкинята Катарина Йованович до 23:18 и на практика предрешиха гейма – 25:19.

Със Симона Димитрова вече в стартовата седморка за третата част, Марица взе инициативата още от началото и не я изпусна докрай. Благодарение най-вече на добре заработилата блокада на българските шампионки, те постепенно увеличаваха своя аванс. Именно с точка от блокада Виктория Григорова затвори гейма при убедителното 25:18.

При този развой на мача четвъртият гейм се оказа решаващ за съдбата на първото място в турнира. Победителят в него щеше да стане четвъртият лауреат на Купа Пловдив. Двата отбора се хвърлиха в люта битка и предложиха дълги и изпълнени с адреналин разигравания, от които зрителите по трибуните останаха много доволни. След 20:20 волейболистките на Динамо отново показаха повече хладнокръвие и стигнаха до крайния успех след 25:22 и 3:1 гейма.

С 22 точки за Марица, Радосвета Тенева стана топреализатор на мача. Най-резултатна за победителките бе Оливера Медич с 21.

TrafficNews.bg