Компанията Google си поставя амбициозна цел да осигури достъп до интернет във влаковете по целия свят. Това ще стане в рамките на нов проект, наречен Google Station. В началото на 2016 . Google стартира проект за безплатен интернет във влаковете на Индия, като до края на годината стотици станции ще бъдат покрити с Wi-Fi.

Сега компанията разширява мащаба на проекта под ново име Google Station. В момента около 3,5 млн. жители на Индия ползват безплатния достъп всеки месец, а 15 хиляди души на ден влизат за първи път в мрежата, благодарение на Google. Вече 52 жп станции в страната имат Wi-Fi достъп.

Реформираният проект Google Station е международен, но засега няма информация кои държави ще влязат в него. Google преговаря с железопътните компании в много страни, твърди The Verge, цитиран от technews.bg. Проектът предвижда и възможност за монетизация на услугите. Най-лесният начин за това е рекламата. За развиващи се страни като Индия подобен подход е напълно приемлив и несъмнено ще се приеме с ентусиазъм от местните жители, много от които живеят в бедност.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg