Районна прокуратура - Панагюрище разследва случай на жестокост върху животно. Кучето, собственост на 54-годишна жена от панагюрското село Оборище, е било пребито до смърт. 

Прокуратурата извършва разследване по образувано досъдебно производство срещу неизвестния извършител за това, че в периода между 20 и 26 септември 2016 г. е проявил жестокост към гръбначно животно – куче с неустановена порода, като му е причинил противозаконно смърт. Под ръководството на наблюдаващия прокурор в момента се извършват активни процесуално-следствени действия за откриване на извършителя на престъплението.

При първоначален оглед на местопроизшествието са установени следи от удари по главата и тялото на животното с твърд предмет. Умъртвеното куче е предадено за аутопсия във ветеринарна клиника. Назначена е съдебно-ветеринарна експертиза за установяване на причините за смъртта на животното.

Според информация на 24 часа, местен жител е намерил кучето в гориста местност край селото, като то е било обесено със сезал.

Снимката е илюстративна!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg