Натовареният трафик в Пловдив е сред основните причини шофьорите да са изнервени и да предприемат рискови маневри. Но какво може да е изнервило шофьор, който тепърва потегля? И какво може да го накара не само да наруши правилника за движение по пътищата, но и да застраши живота на пешеходец?

Видео на точно такъв нарушител ни изпрати читател на TrafficNews.bg. На него се вижда стара Шкода 150, паркирана до кръстовището на улица "Пере Тошев" и булевард "Никола Вапцаров". Шофьорът на колата потегля с мръсна газ и буквално влетява на кръстовището, слизайки от тротоара направо върху пешеходната пътека, и след това с безумна маневра прелита през средата на кръстовището.

При неправомерното потегляне возилото минава и на сантиметри от пешеходец, който чака да пресече през пешеходната пътека, и едва не го отнася.

Вижте опасната маневра във ВИДЕОТО:

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg