Единственото време за ядене на диетична храна е докато чакаш пържолата да се опече, казва първата дама на американска кулинарна школа Джулия Чайлд. Вегетарианството може и да е бъдещето на планетата, но едно доста по-далечно бъдеще.  А докато чакаме това далечно бъдеще, спокойно можем да се отдадем на удоволствието да захапем един сочен и още цвърчащ от скарата стек. Барбекюто, според доста разбирачи, е лесен „кулинарен жанр”  /хвърляш на скарата и печеш/, но истинските ценители знаят, че една добре опечена пържола има сериозна история – произход на месото, марината, в която то престоява преди майсторът да го метне върху дървените въглища, подправките…

Точно на това е заложил създателят на най-новия ресторант в града Porky’s BBQ шеф Николай Боруков. След успеха на гурме ресторанта „Сол и Пипер”, известният готвач се впуска в ново приключение, превръщайки бившия ресторант „Черупките” на бул. „Дунав” в изключително стилно и уютно заведение. В Porky’s освен изключително вкусна храна, клиентите ще открият и забавления, които ги няма другаде в града. Всеки месец там ще има състезания по бира понг, а в края на октомври най-тренираните посетители ще могат да участват в  надяждането „Гладни и яростни”, което също ще се провежда всеки последен петък от месеца. 

Кухнята на  Porky’s BBQ е  семпла, с акцент върху барбекюто. В менюто освен шишове, кюфтенца, телешки кебапчета, стекове и ребърца, има свежи и нестандартни салати, изкушаващи предястия и домашни десерти.  В  ресторанта можете да изпиете по чаша хубаво вино с приятел, докато обядвате, или да отнесете у дома прясно изпечен хляб с дъх на босилек или розмарин.  Вкусно, прясно и чисто. Така само с три думи шеф Боруков  описва философията на новото място.

Преди да отвори, емблематичният ресторант познат като „Черупките”, а след това и „Скадарлия” е претърпял пълна промяна. Сега той посреща гостите с изцяло обновен интерериор в духа на английски пъб. 

Жива бира, специална медна посуда, хляб на пещ и внушителна винена листа превръщат Porky’s в едно различно място. 

TrafficNews.bg