Колкото и егоистично да звучи, това е самата истина. Но ето откъде идват проблемите. От една страна, силното фокусиране към „крайната цел“ понякога означава, че забравяш да се забавляваш по време на „пътешествието“.

А от друга – толкова много жени никога не са стигали до оргазъм, сами или с партньор, че самата мисъл звучи притеснителна. Ето малко размисли и страсти по темата.

1. Някои жени действително никога не могат да свършат. Точка.

Cosmopolitan.com дори имаха обширен материал по темата. Статията „Оргазменият дефицит“ достига до извода, че има жени, които успяват да стигнат до оргазъм с мастурбиране, но никога с партньор. Проучване, проведено от списание Cosmopolitan през април 2015 година също потвърждава заключението. Резултатите сочат, че 8% от жените на възраст между 25 и 29 години никога не са свършвали, сравнено с 16% при 18 - 24-годишните.

2. Все още има много информация, която не ни е известна.

Липсата на научни изследвания в тази насока е виновна за това. Тъй като невъзможността на една жена да стигне до оргазъм не е живото застрашаваща, лекарите не виждат причина да хабят средства и време, за да изследват причината зад нея. Ето защо жените се обръщат към Cosmo. За съжаление, липсата на надеждна информация по темата кара жените да се чувстват сами и неразбрани.

3. Не всяка жена, която не може да стигне до оргазъм смята, че това е краят на света.

ъпреки липсата на информация, едно вече е ясно – наистина има голям процент жени, при които връхната точка остава мираж или се случва много рядко. Ето защо, някои жени избират просто да спрат да се притесняват и да си живеят живота. Те продължават да правят секс и му се наслаждават, без да се съсредоточават толкова над проблема си.

4. Много жени имитират оргазъм и то по най-различни причини.

За съжаление, 67% от участничките в проучването на Cocsmopolitan от месец април 2015 г. са посочили, че са имитирали оргазъм. От тях, 97% са го направили, за да пощадят чувствата на партньора, за да приключат със секса по-бързо или и двете. Няма как да ги обвиняваме. Понякога (или доста често) мъжете приемат за предизвикателство да докарат партньорката си до върха и не спират, преди да успеят. Или да си мислят, че са успели. И така, минават 2 часа, в които жената вече знае, че нищо няма да се случи и – бум – прави се, че свършва.

5. Сексът пак може да е невероятен, дори без оргазъм.

27-годишната Лиса, която никога не е стигала до оргазъм, е една от интервюираните за статията „Оргазменият дефицит“. Тя твърди, че продължава да се наслаждава на секса, дори след като знае, че няма да успее да свърши. Но това не я спира да води пълноценен сексуален живот. Що се отнася до самозадоволяването, тя не изпитва желание и нужда да го прави, тъй като от него няма полза.

6. Твоят оргазъм (или неговата липса) зависи от множество фактори.

Независимо дали проблемът е емоционален, психически или дори физически, важно е да разбереш, че с теб няма нищо „нередно“, което да има нужда от лечение. Да не успеят да свършат е проблем за много жени, но това не означава, че те никога няма да успеят да стигнат целта. Просто не бива да си натякваш, че имаш проблем. Всъщност, това може да се окаже главният ти проблем и тотално да блокира удоволствието.

7. Ако вече не го правиш, ти трябва наистина да пробваш да мастурбираш.

Важно е да опознаеш тялото и най-вече клитора си. По този начин увеличаваш шансовете си за успех неимоверно. Ако само клиторната стимулация не работи, може да си поръчаш вибратор, например. Действай по метода проба-грешка и в един момент чудото ще се случи и на теб.

8. Комуникацията с партньора е ключова.

Давай му конкретни инструкции. Истината е, че мъжете обичат да бъдат направлявани точно в тази област. Ако те е прекалено срам да облечеш мислите си в думи, тогава просто го придърпай към теб и после го насочи към мястото, където би желала да се съсредоточи. Дезинформацията относно женския оргазъм също превръща свършването с партньор в мисия невъзможна. Нашето общество не говори твърде често по въпроса. Има много мъже, които имат най-добри намерения и наистина искат да доставят удоволствие на партньорката си, но също са заблудени от погрешна информация. Или в миналото си са правили секс с жени, които винаги са имитирали оргазъм и сега не знаят как да различат истинското от фалшивото.

9. Определени лекарства могат да оказват влияние върху организма ти.

Ако в момента приемаш антидепресанти или хапчета против тревожност, това може да попречи не само на възможността ти да стигнеш до оргазъм, но и да се възбудиш изобщо. Ако сексът е важна част от твоя живот (както трябва и да бъде) и се чувстваш объркана заради ниското си либидо, пробвай да потърсиш помощ от специалист по алтернативна медицина. Проучи добре при кого да отидеш, защото не всяка натурална субстанция, която ти препоръчат може да подейства. Но все пак си струва да опиташ.

10. Не се страхувай или срамувай да посетиш сексолог.

Как да разбереш дали не е време да потърсиш професионална помощ? Когато стигнеш до етапа, когато невъзможността да свършиш обзема почти всичките ти мисли и влияе негативно на сексуалния ти живот. Ако не друго, разговорът със сексолог ще върне увереността ти, че има изход.

11. Можеш да контролираш оргазма си.

Убеждението, че оргазмът трябва да се случи от само себе си е честа заблуда сред жените, които изпитват затруднения при свършването. Много жени смятат, че оргазмът е като кихането – естествен за организма процес, който не се нуждае от външна намеса, за да се случи. Грешка. Достигането до оргазъм е умение. Нещо, което трябва да научиш, практикуваш и разбереш как работи. Запомни, че ако при теб се случва трудно, това не означава, че никога няма да се случи. Просто трябва да си дадеш възможността да се научиш.

TrafficNews.bg