Рокери от няколко мотоклуба и фенове на Ботев и Локомотив отидоха до гробовете на двете момчета, които починаха в Катуница преди 5 години. Те поднесоха венци, а свещеник отслужи панихида, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Днес се навършват 5 години от размириците в Катуница, когато  приближен до циганския барон Кирил Рашков прегази 19-годишния Ангел, а  на следващия ден издъхна и неговият близък приятел Ангел Толев по време на размириците.  

Жителите на пловдивското село ще направят шествие от центъра до лобните места на убития преди 5 години Ангел Петров и починалия Павел Толев и ще разпънат плакати с надпис "Няма да забравим, няма да простим".

Пред мястото, където беше прегазен Ангел, ще бъдат поднесени цветя и запалени свещи, а хората ще запазят минута мълчание в памет на Ангел. Шествието в памет на Ангел е тази вечер от 19 часа, а в събота в Катуница от 19 часа ще се състои второ шествие в памет на починалия по време на размириците Павел Толев.

Близките твърдят, че държавата не иска години да чуе хората от Катуница, които настояват за по-сурови наказания за виновните за случилото се. Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж, получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

"Отрепаха го на 19 години, безвреме си отидоха", каза един от жителите на селото пред TrafficNews.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg