Силно земетресение разтърси планински район в Централна Италия рано тази сутрин, предаде ДПА. Смята се, че най-малко шестима души са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия РАИ. 

Има информация и за срутени сгради. Според Геофизичния институт на САЩ земетресението е било с магнитуд 6,2, а епицентърът му е бил в град Норча, област Умбрия, на около 100 км североизточно от Рим. Кметът на град Акумоли Стефано Петручи заяви, че няколко сгради са пострадали от труса.

„Четирима души – двама родители и две деца, са затрупани и не показват признаци на живот”, посочи той.

Местната полиция съобщи, че двама души са загинали в близкото село Пескара дел Тронто.

Земетресение удари Италия

"Има данни за пострадали и за срутвания", заяви началникът на агенцията за гражданска защита Фабрицио Курчо пред телевизия Райнюз24.

Земетресение в Италия

Той допълни, че трусът е сравним с този от 6 април 2009 г. в град Акуила, при който загинаха над 300 души, но вероятно няма да се окаже толкова смъртоносен, тъй като епицентърът му е в по-слабо населена зона.

Земетресение удари Италия

Земетресението е било усетено в столицата и в цяла централна Италия и е било последвано от няколко вторични труса.Кметът на град Аматриче в област Умбрия каза, че има затрупани хора под отломките на срутени сгради и че половината град е в руини, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg