Лудогорец постигна историческо второ класиране в групите на Шампионска лига, след като отстрани с общ резултат 4:2 чешкия шампион Виктория Пилзен. Българските първенци завършиха 2:2 с чехите, което бе достатъчно да влязат сред най-добрите отбори на Стария континент.

Въпреки че първият мач беше обявен от повечето медии за най-скучния мач от плейофите, реванша поднесе много интересни голови положения пред двете врати.

Двубоят започна доста лошо за Лудогорец. Още в 7-мата минута разградчани получиха гол във вратата, пазена от Владо Стоянов. Шансът обаче се усмихна на българския шампион в 17-тата мин., когато Върджил Мисиджан успя да избяга от засадата и хладнокръвно увеличи аванса на „орлите“.

След грешка в отбраната на Лудогорец, в 64-тата минута Матеу даде надежда на домакините, правейки общия резултат 2:3.

Последва убийствен натиск на чехите и няколко инфарктни момента, но българският шампион не само успя да устиска, но и в края на срещата вкара втори гол. Това стори резерата Клаудиу Кешеру, който в даденото от рефера петминутно продължение оформи крайното 2:2 след брилянтен фалцов изстрел с левия крак, изпращайки топката в горния десен ъгъл на Козачик.

В последните минути на срещата се чуваше подкрепата на българите, които изпълняваха българския химн. Лудогорец постигна целта си и се класира в груповата фаза на Шампионската лига за втори път в историята си след 2014 година.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg