Масови нарушения продължават да правят шофьорите в Пловдив на кръстовището на улица "Арчарица" с булевард "Цариградско шосе". От седмица там е в сила временна организация на движението - северното платно на булеварда от кръстовището с "Шести септември" почти до кръстовището с улица "Лев Толстой" е затворено. Целият трафик преминава по южното платно. Точно при "Арчарица" автомобилите могат да се върнат в северното платно и да продължат по "Княгиня Мария Луиза" или "Лев Толстой". 

Всичко това е подробно указано с табели. Шофьорите обаче продължават да не им обръщат внимание, видя репортер на TrafficNews.bg. Най-пренебрегван в момента е знакът на завоя на "Арчарица" с Цариградско шосе. Той информира шофьорите, идващи от улицата, че задължително трябва да завият надясно. Да, ама не. Много от водачите предпочитат да се направят, че не са видели знака, и продължават напред и наляво, за да се включват в движението по Цариградско.

Така се стига до нелепи сцени, в които автомобили, движещи се в четири посоки, се озовават на сантиметри една до друга, а движението се блокира при преминаването на всеки нарушител. Преминаването е рисково, а шансът за инцидент - много голям.

Вижте и вие в какви нелепи и опасни ситуации се озовават шофьорите заради неспазващите знака нарушители:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg